Blogindlæg

DEL 1 – Monica & Andreas’ boligjagt

Følg med i Monica & Andreas’ boligjagt, hvordan deres drøm blev virkelighed og hvordan forventninger til noget som skulle være en overskuelig proces blev alt andet med baby og nyt job.

 

”Nu er vi her.

Lang sej kamp, sådan vil jeg beskrive vores boligjagt. Vi havde ellers gjort os en del tanker om drømmeboligen inden vi gik i gang.

Stor naturhave med plads til bålsted, leg, køkkenhave, store gamle frugttræer hvor imellem hængekøjen skulle spændes ud. Placering skulle være langt væk fra larmende trafik, ingen tog i baghaven til os. Huset skulle have fokus på store fælles arealer, men også et værelse til de tre børn vi drømmer om. Badeværelse med badekar. At bo i lejlighed med toilet og brus på nærmest ingen plads giver drømme om et stort og rummeligt badeværelse. Jeg ville ikke bo på Linje B. Den S-togs linje hvor jeg er vokset op. Verden er så stor og spændende, så som minimum skulle mit hjem være på en anden strækning, så var jeg da flyttet lidt hjemmefra.

Egentlig er vores store drøm Århus, men med en lille baby og jobs i København, blev det ligesom bare lidt lettere at bruge søndag på huskig på Sjælland end at tage turen over vandet. Vi har dog lovet hinanden flere gange i processen, at drømmen om Århus ikke er glemt, nej den er blot parkeret.

Vi boede i Vanløse, skøn lejlighed nær Damhussøen og med udsigt til grøndalsparken. Metroen lå 900m fra os. Vi havde natur og by inden for kort gå afstand. Men huspriserne, når ens ønske er stor grund, stort hus men langt væk fra larmende trafik og S-tog i baghaven, var ikke priser vi ville være med til. Vi ønsker, at have råd til at leve og ikke blot råd til at bo.

Roskilde har jeg altså været lidt forelsket i. For mig er det også lækkert at bo i nærheden af en charmerende købstad, altså København eller Roskilde. Sidenhen fandt jeg ud af at jeg finder Køge en, i min optik, mere charmerende by. Jeg er også helt vild med at Køge er under stor udvikling på rigtig mange fronter. Da vi gik i gang havde jeg dog aldrig drømt om, at vi skulle ende med at bo tættere på Køge end de to andre byer.”

Del 2 udkommer i næste uge.

Monica & Andreas - del 1

Indlæg skrevet af Monica