Blogindlæg

DEL 4 – Monica & Andreas’ boligjagt

Følg med i Monica & Andreas’ boligjagt, hvordan deres drøm blev virkelighed og hvordan forventninger til noget som skulle være en overskuelig proces blev alt andet med baby og nyt job.

 

Huset fundet og aftalen underskrevet! Nu ventede alt det praktiske for alvor. Vores andelsbolig blev udbudt på den interne venteliste og 14 dage efter på den Blå Avis. Vi blev bombarderet med henvendelser på telefon og mail. Det var meget overvældende og grænseoverskridende at skulle sælge lejligheden – mit hjem gennem de sidste 8 år. Her vores lille søn påbegyndte livet og vi blev en familie. Det betød meget for mig, at sælge til den rette. Jeg havde heldigvis 11 købere og deriblandt en ung kvinde hvis historie lignede min. Lejligheden ville igen danne rammer for en ung CBS-studerende med alt hvad det indebær.

Jeg havde det svært ved at skulle væk derfra. Alt syntes pludselig perfekt. Hvorfor blev vi ikke der og så købte et sommerhus eller en kolonihave. Vanløse har alt man har brug for sågar en biograf til de spontane ture. Efterhånden er der kommet gode spisesteder og lækre børnebutikker. Mit netværk fra barslen boede der, min søster endda flyttet til byen. Jeg havde det faktisk lidt skidt med beslutningen om at flytte til Karlslunde. Endte med daglige øvelser i at se det positive ved at skulle flytte til Karlslunde og berolige mig selv med, at jeg som type let finder nyt netværk, det handler bare om at involvere sig og benytte nabolagets tilbud.

Jeg begyndte at glæde mig til egen have og gåafstand til stranden. Væk fra trafikstøj, så jeg kan sove med åbent vindue.

Endelig nogenlunde på plads i huset! Når jeg nu som mor ser hvordan min søn trives, så er det det hele værd også de dage, hvor jeg savner Vanløse.

Dog savner jeg mit netværk. Jeg har endnu ikke mødt andre mennesker end dem vi bor på vendeplads med, men de er søde og vi snakker mere og mere med dem dagligt. Jeg har nu fundet ud af, at vi har en virkelig god bager og italiensk delikatesse her i Karlslunde, som især borgere fra Solrød er villig til at kører efter og stå i kø efter deres vare. I mosede havn har vi nogle lækre fiske restauranter  og sågar et gourmet burger sted med alt hjemmelavet fra bunden. Mit paradis is i Vanløse er erstattet med Manolo is, dog ikke i gå afstand som før, men godt smager det og måske meget godt is-butikken ikke ligger helt så tæt på som før. Jeg er sikker på, at jeg nok skal finde ud af at mit nye nabolag byder på mange gode ting. Men Vanløse er det ikke, byens puls (Og Vanløse er jo endda en forstad til København) findes ikke her, til gengæld har jeg fuglenes skønsang døgnet rundt, vi kan jævnligt høre havets brusen helt op til vores have.

Alt det praktiske vedr. valg af bank og finansiering ved jeg ikke hvor spændende er at læse om. Vi forhørte os hos mange venner, hvorfor de havde valgt de banker de havde og hvilke lånetyper de var endt med. Men når alt kommer til alt, så er det så individuelt hvad man har det bedst med og hvilke muligheder man har afhængigt af evt. formue og indkomst. Vi valgte en bank vi har tillid til og ikke den billigste. Vi endte med den dyre finansiering nemlig fastforrentet med afdrag. Det føltes lidt som om, at vi til sidst lukkede øjnene og ved tilfældighed endte med den bank og lånetype som vi nu, i dag, har en 30 års aftale med. Det er temmelig skræmmende, at tænke på den måde, for 30 år er virkelig lang tid. Men alle underskrifter er sat og vi skylder nu mange penge væk. Vi er blevet voksne med barn og hus.

Monica & Andreas - del 4

Indlæg skrevet af Monica